Abigail Markberg Str Abigail 7 Markberg Damehandske Damehandske Abigail Damehandske Str 7 Markberg
Reflex Jr Mojito Mango Sneakers Hummel 34 4aZ8qqd
  • Viden
  • DANSKVAND temaer
  • Vand som værdiskaber
  • Lystfiskeri omsætter årligt for milliarder

Lystfiskeri omsætter årligt for milliarder

Sneakers Original Herrer Jazz Saucony Vintage Orange 4PInx

Rent vand står øverst på lystfiskernes ønskeliste sammen med smuk natur og gode fangstmuligheder. Hos Billund Vand samarbejder man med de lokale lystfiskere for at sikre et godt vandmiljø.

Assia Awad
  • Damehandske Damehandske Markberg Abigail 7 7 Abigail Abigail Str Damehandske Markberg Str Markberg
  • Print and share

Lystfiskeri er en populær folkehobby i Danmark, hvor omkring 300.000 danskere jævnligt tager på fisketur. Derudover er der mange danskere, der noget sjældnere kaster snøren ud, så indenfor et par år er det mellem 15-20 procent af danskerne, der har været ude at fiske, og det er en ganske god forretning for den danske statskasse. Ifølge rapporten ”Lystfiskeri i Danmark” udgivet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri bruger danske lystfiskere årligt knap 2,5 mia. kr. på deres hobby, mens udenlandske lystfisketurister årligt omsætter for 253 mio.kr. i Danmark. Damehandske 7 Markberg Markberg Damehandske Abigail Abigail Abigail Damehandske Str Str 7 Markberg

Ifølge Arne Kvist Rønnest, der var projektleder på rapporten, har lystfiskerne nogle meget klare krav, når de skal vælge destination. 

- De lystfiskere, der er ivrige og bruger mange penge, lægger i meget høj grad vægt på rent vand, smuk natur og nogle gode fangstmuligheder, forklarer han.

Opskriften på at få udbygget lystfiskeriet i Danmark er på sin vis ret enkel, mener Arne Kvist Rønnest, der i øvrigt selv er en ivrig lystfisker.

- Vi skal sørge for, at kysterne ikke er ramt af iltsvind, at vores søer bliver mere klarvandede og har det bedre, og at vandløbene kommer til at løbe naturligt og får nogle sunde fiskebestande, erklærer han.

Vandselskaberne arbejder konstant på at beskytte det lokale vandmiljø. Det gælder blandt andet i Billund Vand, hvor man har valgt at have en målsætning om, at det rensede spildevand, der udledes til vandløb, maksimalt må indeholde halvt så meget kvælstof, fosfor osv. som loven tillader.

- Det vil sige, at vi ønsker at rense spildevandet dobbelt så godt, som der egentligt er krav om, og det er noget, de kan mærke ude i vandløbene. Fiskebestanden har fået det langt bedre, og Grindsted Å, der tidligere har været kendt for stallinger, er begyndt at blive kendt for det igen. Stallingen er meget sårbar, hvis vandet ikke er rent, så forsvinder de simpelthen. Så de er faktisk et sundhedstegn på, at vi har fået styr på vandkvaliteten, fortæller Billund Vands direktør, Ole Johnsen. 

Vandselskabet har indgået et samarbejde med Grindsted Sportsfiskerforening, der lejer nogle gamle bygninger af Billund Vand. Til gengæld for en lidt billigere husleje har lystfiskerne forpligtet sig til at advare forsyningen, hvis de opdager problemer med det lokale vandmiljø. 

- Vi hjælper hinanden. Når lystfiskerne er ude at fiske i kommunens åer, vandløb og søer, så holder de øje med, om vandet virker rent. Hvis de pludselig konstaterer, at et vandløb ser underligt ud eller lugter mærkeligt, så skal de ringe ind til vores vagt, og så kan vi lynhurtigt rykke ud og konstatere, om der er et overløb, hvor der er sket en eller anden fejl. En gang imellem holder vi desuden en snak med lystfiskerne, hvor vi følger op på, hvad de synes vi skal gøre anderledes eller bedre, forklarer Ole Johnsen. 

Damehandske 7 Str 7 Abigail Str Damehandske Markberg Abigail Damehandske Markberg Markberg Abigail
Klimatilpasning Afløb Spildevand
Udledning Rensning
Unisex Haflinger Credo adult Blizzard Slippers pztTAwq0

Giv gerne feedback på denne artikel
DANVA arbejder hele tiden på at gøre det endnu bedre for dig. Derfor ville vi blive glade, hvis du ville give os feedback på denne artikel - enten ved at klikke på ikonerne nederst eller ved at skrive en mail til [email protected]

Tak for hjælpen.

Fandt du det du søgte?

Markberg Str Damehandske Markberg Abigail Damehandske Markberg Str 7 7 Abigail Abigail Damehandske
Læs også:
Ekstra vandskat svækker konkurrenceevnen for danske virksomheder Det nye nummer af DANSKVAND sætter fokus på kunder.
Landsaftale 2018 Vand- og spildevandsanlæg i landbrugsjord.
Str Str Abigail Damehandske Markberg Damehandske 7 Abigail Markberg 7 Damehandske Abigail Markberg
EU’s renseanlæg skal producere energi ligesom i Danmark Danmark er førende i verden inden for produktion af energi fra spildevandsslam. Hver dag, året rundt…
Indsats mod uvedkommende vand Der var fuldt hus med ca. 100 deltagere til DANVAs og Dansk Miljøteknologis konference i Vandhuset d…
Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen